SMS marketing

SMS marketing ima najboljšo odzivnost med orodji za digitalni marketing.

SMS marketing pomeni "trženje s kratkimi sporočili", ki je sodobna oblika marketinga, ki jo podjetja uporabljajo za pošiljanje promocijskih sporočil strankam.

Prednosti SMS marketinga

SMS marketing ima v primerjavi z drugimi oblikami digitalnega marketinga določene prednosti:

SMS marketing je hiter

Za razliko od marketinga na družbenih omrežjih ali email marketinga vam ni treba oblikovati nobenih slik, ki bi se ujemale z vašo vsebino. Besedilna sporočila imajo tudi nizko omejitev števila znakov, zato vam jih tudi ni treba napisati veliko. Hitro in enostavno jih je pripraviti in poslati.

SMS sporočila dosežejo vaše prejemnike hitreje kot objava na Instagramu ali elektronsko sporočilo. Ko vaše stranke prejmejo besedilo, na svoj telefon takoj prejmejo obvestila.

Ima skoraj popolno stopnjo odprtja (t.i. open rate)

Če želite, da ljudje odprejo vaša sporočila, je pošiljanje SMS-ov najučinkovitejši način, da jih k temu spodbudite. Tržna sporočila uporabniki odprejo v 98 % primerov, kar so skorajda vsi, ki ste jim SMS poslali. Za primerjavo, študija podjetja Mailchimp je pokazala, da je povprečna stopnja odprtosti marketinških e-poštnih sporočil 21,3 %.

Dosega visoke stopnje odzivnosti

Ker je stopnja odprtosti SMS sporočil visoka, je visoka tudi stopnja odzivnosti. Povprečna stopnja odzivnosti za marketinško sporočilo SMS je 45 %, medtem ko stopnja klikov na e-pošto običajno ne preseže 7 %. Verjetnost, da bodo stranke kliknile na povezavo, ki jo pošljete prek besedila, je v primerjavi z elektronsko pošto bistveno večja.

Strategija SMS marketinga je uporabna za številne namene

Pozdravna besedila

Podobno kot v primeru e-poštnega sporočila dobrodošlice lahko pošljemo SMS besedilo dobrodošlice, ko se stranka prijavi v naš program zvestobe. Novim prijaviteljem lahko celo ponudimo poseben popust, da jih spodbudimo k ponovnemu nakupovanju pri nas.

Prihodi novih izdelkov

Takoj ko v svojo prodajalno ali spletno stran dodamo nove izdelke, lahko s SMS kampanjo obvestimo uporabnike, da lahko začnejo nakupovati. To je odličen način za spodbujanje prometa in zanimanja za nove izdelke. To običajno storimo enkrat na sezono.

Hitra prodaja

Hitre prodaje so odličen način za nagrajevanje strank, ki so se prijavile v naš program zvestobe. Strankam sporočimo, da poteka časovno omejena razprodaja, do katere lahko dostopajo samo one preko prejetega SMS sporočila. Če jim omogočimo prvi vpogled v nov izdelek, jim pripravimo dostop izključno zanje, kar je odličen način, da pokažemo kako cenimo njihovo odzivnost.

Sezonska prodaja

Ko je čas za čiščenje zalog, pošljemo svojim strankam SMS besedilo, v katerem jih obvestimo o sezonski razprodaji. S programom lahko segmentiramo svoja sporočila po določenih skupinah in tako pošljemo bolj ciljno usmerjena sporočila. Na primer, strankam, ki so v preteklosti pri nas kupile čevlje, pošljemo sporočilo s povezavo do naših čevljev, ki so v prodaji.

Prošnja stranka, da izpolnijo anketo

Ankete so odličen način za pridobivanje informacij o tem, kaj naše stranke pričakujejo od nas. Če želimo povečati možnosti za visoko stopnjo odzivnosti, poskusimo poslati povezavo do ankete preko SMS sporočila namesto preko drugih marketinških kanalov. Preprosto anketo lahko ustvarimo s številnimi spletnimi orodji.
 

Navzkrižno promoviranje računov v družabnih medijih

Povečevanje števila računov na družbenih omrežjih našega podjetja lahko samo po sebi terja delo za polni delovni čas. V izogib temu lahko izkoristimo svoje občinstvo SMS marketinga, tako da jim pošljemo SMS sporočilo, v katerem jih spodbudimo, naj nam sledijo na družbenem omrežju. Če to združimo še z darilom, ki je povezan s  katerim od naših profilov na družbenem omrežju, to še bolj spodbudi uporabnike k njihovi odzivnosti.


Za dodatne informacije ali ponudbo smo vam na voljo.
 

Tinex

Univerzal

VIVO catering

BubkaBar

TEVE PTUJ

Plesno društvo Imani

Okusi Posavja

TOMAS TRANS

Blooming

naino

VISIT KRŠKO

Rofi shop

Hiša Linhart

AlpeadriaBooker

Jaka&i

Digitalni turizem

Mplus 2000

SB Novo Mesto

Gurman

BikeBrothers

Dolenjske Lekarne

ABC NET

Butters

Vulkanizerstvo Furlan

SKIRO INŽENIRING

KOLESARSKI CENTER SEVNICA

Hotel Leonardo

Predikat

Restavracija Amor

Portal Dogaja.info

STOPAR DESIGN

Plus Rešitve

Kovinocrom

ZD Novo Mesto

POLYMER GROUP

Trendlight

Parketarstvo Ravbar

Komunala Brežice

KOČEVAR IN SINOVI

Obzorje

Gostilna Strniša

Ošterija Debeluh

<
>
16
16let izkušenj
200 +
200+uspešnih projektov
200 +
200+poslovnih partnerjev
×